Pyydätkö väärin anteeksi? Älä tee näitä virheitä

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Anteeksipyyntö on mainioin tapa puhdistaa ilmaa ja osoittaa olevansa pahoillaan. Sen on tultava suoraan sydämestä ja oikeista lähtökohdista. Älä koskaan sano anteeksipyynnön jälkeen mutta-sanaa.

– Olen pahoillani, mutta…

Mutta-sanalla kumoaa koko anteeksipyynnön. Anteeksi ei saa myöskään pyytää siten, että osoittaa vian olleen toisessa henkilössä. Kun pyytää esimerkiksi kaveriltaan anteeksi viimeaikaisia kiireitä, ei selitystä kannata tehdä liian suureksi. Riittää, että sanoo olleensa kiireinen. Tilanne ei vaadi seikkaperäisiä selityksiä mummon kissan karkaamisesta ja Tinder-deitin ohareista.

Anteeksipyynnölle on aina varattava oikea aika ja paikka. Pahoittelut on hyvä esittää hetkenä, jolloin se ei ole enää liian myöhäistä tai turhan aikaista. Yleensä anteeksi kannattaa pyytää kuitenkin jossain vaiheessa, mikäli sille on vain aihetta, PureWow muistuttaa.