Ruokakauppa kokeilee muovitonta hedelmä- ja vihannesosastoa – mallia torikaupasta

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ihmiskunta on ryhtynyt taistelemaan muovijätettä vastaan. Pienillä valinnoilla, lakimuutoksilla ja toimintaperiaatteiden muuttamisella voidaan ehkäistä maailman merien lisäsaastuminen. Nyt Tesco-kauppaketjujätti kokeilee muovitonta hedelmä- ja vihannesosastoa.

Kertakäyttöinen muovi kielletään koko Euroopan Unionin alueella vuiodesta 2021. Tämän lisäksi kuluttajat ja yritykset voivat omilla valinnoillaan vaikuttaa muovin käyttämismääriin. Brittiläinen Tesco aikoo nyt kokeilla hedelmien ja vihannesten myymistä irtotuotteena muovipakkausten sijaan sen kahdessa toimipisteessä. Toisin sanoen kauppa myy tuoretuotteita torityyliin.

Nykyisin ihmiset ovat voineet hankkia muovitettuja hedelmä- ja kasvispakkauksia, mutta Tesco testaa 45 tuotteen irtomyyntiä. Mikäli hanke onnistuu, laajentanee yritys kokeilua. Muovittomuus voi vaikuttaa tuotteiden säilyvyyteen, kuten kurkkujen, jotka pysyvät kosteampina muovikääreen ansiosta.

– Haluamme poistaa niin paljon muovia tuotteista kuin pystymme, ja käytämme sitä ainoastaan välttämättömässä ruoan suojaamisessa, Sarah Bradbury kertoo iNewsille.