Leonardo Da Vincin maalaus myytiin ennätyshintaan – nyt kukaan ei tiedä missä se on

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Leonardo Da Vincin 1500-luvulla maalaama Salvator Mundi huutokaupattiin vuonna 2017 ennätyshintaan 380 miljoonalla eurolla. Maalauksen osti Saudi-Arabian kruununprinssi Muhammad bin Salman.

Kuukausi huutokaupan jälkeen Abu Dhabin kulttuuriministeriö ilmoitti teoksen saapuvan esille paikalliseen Louvre-taidemuseoon. Paljastustilaisuuden oli määrä tapahtua syyskuussa 2018.

Salvator Mundi ei kuitenkaan koskaan saapunut Abu Dhabin Louvreen. Teoksen tämänhetkinen sijainti on tyäsi mysteeri taidemaailmassa. New York Times -lehden mukaan maalauksen olinpaikka ei ole selvinnyt liin Abu Dhabin Louvren kuin Pariisin Louvren ammattilaisillekaan.

Pariisin Louvren edustajat toivovat edelleen maalauksen ilmestyvän jostain ennen Leonardo Da Vincin kuoleman syksyllä vietettäviä 500-vuotisjuhlia. Salvator Mundi on yksi alle kahdestakymmenestä da Vincin jäljellä olevasta teoksesta.