Donald Trump huijaa golfissa enemmän kuin mafia kirjanpidossaan – lempilajin menestys ja pelitaito keksittyä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on innokas golfari. Miehellä on omistuksessaan yli 15 golfkenttää, joilla järjestetään muun muassa valtiotason tapaamisia. Tapaamiset rahoitetaan Yhdysvaltojen verovaroilla suoraan Trumpin omistamille yhtiöille.

Tämä ei kuitenkaan ole suurin huijaus, mikä liittyy Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpiin ja golfiin. Mies pelaa lajia niin paljon epärehellisesti ja omilla säännöillään, että hänen edesottamuksistaan golfin parissa on kirjoitettu kokonainen kirja.

Urheilutoimittaja Rick Reillyn toteuttama Commander in Cheat: How Golf Explains Trump -niminen teos paljastaa, kuinka paljon Trump huijaa pelissä. Mailapojat kutsuvat häntä Pele-lempinimellä, koska mies potkii pallojaan huonojen lyöntien jälkeen oikeisiin suuntiin.

– Hän huijaa kuin mafian kirjanpitäjä. Hän huijaa hullun lailla. Hän huijaa, katsoitpa peliä tai et. Hän huijaa, tykkäsitpä siitä tai et. Hänelle ei ole tärkeintä golfin pelaaminen, vaan muiden voittaminen keinolla millä hyvänsä, Rick Reilly kertoi CNN:lle.

Toimittaja on tarjonnut Donald Trumpille mahdollisuuden osoittaa kykynsä ja pelitaitonsa rehellisesti. Rick Reilly on valmis maksamaan 100.000 dollaria hyväntekeväisyyteen, mikäli Donald Trump suostuu yltiörehelliseen golfpeliin hänen kanssaan. Tämä tarkoittaa, että presidentti ei saa pelata omistamallaan kentällään, eikä käyttää henkilökohtaisia caddie-avustajiaan.