Komodon saari suljetaan turisteilta – syynä jättiläisvaraanien varastajat

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Indonesiassa sijaitseva Komodo-saari tunnetaan luonnostaan ja siellä elävästä maailman suurimmasta liskolajista, komodonvaraanista. Nyt saari on suljettu turisteilta yllättävästä syystä.

Komodoon pääsyä on rajoitettu vuoteen 2020 saakka. Syypäänä ovat komodonvaraaneja saarelta varastavat salakuljettajat. Viranomaiset haluavat pitää huolen, että harvinaiset liskot ovat suojassa ja niiden kannat pääsevät kasvamaan.

Paikallisen Tempo-lehden mukaan Indonesian viranomaiset ratsasivat taannoin salakuljettajien ryhmän, joka suunnitteli myyvänsä 41 varaania noin 65,000 euron kappalehintaan. Saarella elää luonnonvaraisena noin 1,700 komodonvaraania.

Komodonvaraanit voivat kasvaa jopa kolmimetrisiksi ja painaa 160 kiloa. Myrkylliset ja suuriakin saaliita kaihtamattomat liskot voivat olla ihmiselle vaarallisia.