Poliisin 24 tunnin tehovalvonta käynnissä – kaikki kamerat ja yksiköt valvovat liikkennenopeuksia

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Poliisi on tiedottanut aloittaneensa vuorokauden mittaisen nopeusvalvontamaratonin. Tehovalvonta järjestetään kaikissa poliisilaitoksissa keskiviikkona 3.4. kello 00.00-24.00. Samanlainen valvontaoperaatio suoritetaan 20 Euroopan maassa.

Poliisipartioiden lisäksi valvonnassa käytetään automaattivalvontalaitteistoja, eli nopeuskameroita. Kaikki kiinteiden valvontapisteiden noin 130 kameraa sekä valvonta-autot ovat tuolloin käytössä. Nopeusvalvontaa kohdennetaan erityisesti taajamiin sellaisille alueille ja tieosuuksille, joissa on tapahtunut liikenneonnettomuuksia ja ajetaan ylinopeuksilla.

– Tavoitteenamme on, että valvonnalla ja siitä ennakkoon tiedottamisella ennalta estettäisiin liikenneonnettomuuksia. Toivottavaa on, että kuljettajat pohtisivat omaa ajokäyttäytymistään ja nopeusrajoitusten noudattamisen merkitystä niin oman kuin muidenkin tienkäyttäjien näkökulmasta, poliisitarkastaja Kari Onninen Poliisihallituksesta sanoo.