Tutkimus: Espanjalaisessa kannabiksessa vaaralliset määrät ulostejäämiä ja hometta

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Tutkimusryhmä on analysoinut Espanjan pääkaupunki Madridissa katukaupattuja kannabiseriä. Huumausaineesta löytyi vaarallisia määriä ulostejäämiä. Syy on kannabiksen salakuljetustavassa.

Tutkimusryhmä hankki 90 kannabiserää madridilaisilta katukauppiailta. Nyytit olivat tammenterhojen ja harkkojen muotoisia. Ne oli kääritty muoviin. Noin 40 prosenttia tammenterhon muotoisista paketeista haisi ulosteelta. Tarkempi tutkimus osoitti, että 93 prosenttia tammenterhon muotoisista pilvinyyteistä sisälsi vaaralliset määrät E.coli-bakteeria.

Harkoissa oli ulosteessa tavattuja bakteereja lähes 30 prosentissa. Noin kymmenen prosenttia kaikesta kannabiksesta sisälsi homesientä, joka voi aiheuttaa vaarallisia terveysongelmia. Kannabisnyytit on salakuljetettu maahan tavallisimmin nieltynä ja myöhemmin ulostettuna, tutkijat selvensivät BBC:n mukaan.