Homojen kuolemantuomioista someraivo – Brunein sulttaanin hotellit sulkivat sometilinsä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kaakkois-Aasiassa sijaitseva Brunein sulttaanikunta otti tällä viikolla käyttöön ankaran islamilaisen sharia-lain. Maassa langetetaan jatkossa kuolemantuomio homoseksuaaleille ja aviorikoksen tehneille. Tuomio toteutetaan kivittämällä.

Brunein upporikas sulttaani omistaa lukuisia luksushotelleja ympäri maailmaa. Useat julkisuuden henkilöt ovat ryhtyneet boikotoimaan hotelleja ihmisoikeuksia puolustaakseen. Ihmiset eivät hyväksy Brunein sulttaanikunnan ankaraa rangaistusjärjestelmää, jossa homoseksuaalit ja aviorikoksen tehneet kivitetään kuoliaaksi ja varkailta leikataan käsi tai jalka irti.

Dorchester Collection -ketjun hotellit ovat nyt joutuneet sulkemaan sosiaalisen median tilinsä. Syynä on hotellien työntekijöiden suojeleminen. Todellisuudessa ihmisten antama palauteryöppy on ollut niin valtaisa, että esimerkiksi TripAdvisor on joutunut poistamaan kommentointiominaisuuden sulttaanin omistamien hotellien kohdalla.

Dorchester Collection -ketjuun kuuluu luksushotelleja Lontoossa, Ascotissa, Pariisissa, Milanossa, Roomassa, Beverly Hillsissä ja Los Angelesissa. Hotellin työntekijöiden joukossa on niin ikään runsaasti seksuaalivähemmistöjen edustajia, joiden kohdalla tilanne on äärimmäisen valitettava, BBC uutisoi.