S-ryhmän mehupulloista saa pian pantin – vastuullinen muovinkäyttö yleistyy

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Eurooppalaiset kauppaketjut ovat käärineet hihansa taistellaakseen muovijätettä vastaan. Nyt suomalainen S-ryhmä on muuttanut omien merkkiensä mehutiivistepullot pantillisiksi. Ensin pantin saa Xtran mehupulloista.

Myöhemmin panttiominaisuus laajenee myös Rainbown muovisiin tiivistemehupulloihin. Ne voi kierrättää palauttamalla tyhjät pullot takaisin S-ryhmän myymälöihin. Pullojen pantit vaihtelevat 10–40 sentin välillä.

Pullojen kanssa palautetaan myös kierrätykseen menevät korkit. Tuotteet vaihtuvat pantillisiin pikkuhiljaa ja välillä on myynnissä uusia pantillisia ja edelleen vanhoja pantittomia. S-ryhmän tavoitteena on, että sen kaikkien oma merkki -tuotteiden pakkaukset ovat kierrätettäviä vuoden 2022 loppuun mennessä.