Super Marion tunnari soitettiin viululla – myös pelin äänitehosteet mukana!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Nintendon äänisuunnittelija Koji Kondo tuskin arvasi vielä vuonna 1985, että hänen säveltämästään Super Mario Bros. -pelin tunnuskappaleesta tulisi yksi maailman soitetuimmista pelimusiikeista. Calypson tahdissa soitettu musiikki taipuu niin klassisilla instrumenteilla kuin arkipäiväisillä esineillä soitettavaksi.

Nyt Rob Landes -niminen viulisti on soittanut Super Marion tunnuskappaleen viululla neljään eri tyyliin. Ensimmäinen versio on aloittelijoiden tapa tulkita legendaarista pelihittiä. Seuraavassa otetaan jo hieman laajempaa äänimaailmaa mukaan.

Super Mario Brosin tunnuskappaleita on coveroitu ja varioitu useasti ennenkin, mutta Landesin viulunäyte hakee vertaistaan. Eliittitasolla hän soittaa jopa pelin äänitehosteet. Videosta on tullut julmettu viraalihitti.