Miehellä oli kahden päivän erektio – osa peniksestä jouduttiin amputoimaan

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Intialainen 52-vuotias mies hakeutui sairaalan ensiapuun kivuliaan erektion vuoksi. Miehen penis oli ollut seisokissa kaksi vuorokautta ja hän oli tuskainen. Lääkärit imivät peniksestä verta pois.

Koska erektio ei laskenut verenpoistamisella tarpeeksi, huomasivat lääkärit pian kuolion peniksen päässä. Heille ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin sukuelimen osittainen amputoiminen. Erektio ja kuolio olivat aiheuttaneet vakavia vahinkoja peniksen kudoksiin.

British Medical Journalin mukaan miehellä oli priapismi, eli kiihottumistilaan liittymätön kestoerektio. Mies pystyi virtsaamaan normaalisti kolme viikkoa leikkauksen jälkeen ja amputointihaava parani hyvin. Tapaus raportoitiin King George’s Medical Universityssa.