Donald Trump käytti Batman-musiikkia ilman lupaa – Warner Bros aloitti oikeustoimet

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maailman suurimpiin viihdeteollisuuden tuottajiin kuuluva Warner Bros. Entertainment on aloittanut oikeustoimet Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpia vastaan. Syynä on presidentin äskettäin julkaisema videotwiitti, jolla oli kopioitu Batman-elokuvaa ilman lupaa.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump julkaisi äskettäin kaksi minuuttia kestävän presidentinvaalikampanja videon Twitterissä. Videolla on tarkoituksena tehdä alustavaa työtä ensi vuoden vaaleja varten, koska Trump aikoo pyrkiä toiselle kaudelle. Kampanjavideolla on käytetty luvattomasti Yön ritarin paluu -elokuvan musiikkia ja kirjoitustyyliä.

Videolla soi Hans Zimmerin säveltämä Why Do We Fall. Donald Trump kirjoitti videon yhteyteen: ”MAKE AMERICA GREAT AGAIN!”. Valitettavasti video poistettiin nopeasti tekijänoikeusrikkomuksen vuoksi. Hän on aiemmin saanut sanktioita käyttäessään muun muassa Princen, Pharrell Williamsin ja Rolling Stonesin musiikkia kampanjoissaan ilman lupaa, The Guardian uutisoi.