Heinolan poliisilta koskettava tarina: ”Miltä tuntuisi, jos oman lapseni rakas lemmikki katoaisi”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime aikoina medioista on saatu lukea kuinka merkittävä osa poliisille ilmoitetuista rikoksista jää selvittämättä. Nyt verkossa leviää Heinolan poliisin tositarina eräästä tapauksesta, jossa kissan kohtalo oli jäädä selvittämättä.

Päivityksessä kerrotaan rikoskomisario Ville Hahlin kirjoittama tositarina kissasta ja poliisin työn eri puolista. Viime perjantaina komisario oli lopettelemassa työviikkoa Heinolassa ja mietti työnsä mielekkyyttä ja keitä varten hänelle maksetaan työstä palkkaa. Hänelle tuli mieleen tapaus, jossa eräs perhe oli ilmoittanut kymmenvuotiaan tytön Eetu-kissan kadonneen mökiltä.

Kyläläiset olivat nähneet kissan ja ruokkineetkin sitä, mutta kissaa ei löytynyt. Lopulta perhe teki asiasta poliisille tutkintapyynnön, koska epäili jonkun varastaneen kissan. Lopulta poliisi teki päätöksen olla tutkimatta asiaa, koska ei ollut näyttöä rikoksesta.

– Päätös oli helppo perustella lakiteknisesti ja postittaa sen jälkeen päätös kissan omistavalle perheelle. Kului päiviä viime perjantaihin, jolloin kissan omistaneen tytön isä soitti. Hän oli eri mieltä kanssani, etteikö asiassa olisi syytä epäillä rikosta ja poliisin tulisi tutkia asia, komisario kirjoittaa.

Isä soitti poliisille ja kertoi Eetu-kissan olevan tyttärelleen hyvin rakas ja että tytön synttärit lähestyvät ilman tärkeintä, eli kissaa. Komisario lupasi vielä katsoa olisiko jotain tehtävissä.

– Puhelun jälkeen jäin miettimään asiaa: Miltä tuntuisi, jos oman lapseni rakas lemmikki katoaisi ja joutuisin päivästä toiseen katsomaan siitä johtuvaa lapseni surua? Samaistuin helposti kissan omistaneen tytön isän asemaan ja hänen tunteisiinsa katsoessaan kissaa ikävöivää tytärtään, komisario kirjoittaa.

Poliisi ryhtyi soittelemaan asukkaille ja puolen tunnin kuluttua kissan olinpaikka oli selvitetty. Kissa oli mökissä, jonka omistaja kertoi, että ovi on lukitsematta ja että kissan voisi hakea sieltä.

– Asiaa hoitamaan mennyt poliisin kenttäpartio ymmärsi tytön ja hänen vanhempiensa surun minua nopeammin ja he ilmoittivat ilman muuta hoitavansa kissan pois mökiltä vielä perjantai-illan aikana muun partiotoiminnan ohessa.

Kissa päätyi ankaran kamppailun jälkeen poliisipartion mukaan ja lopulta takaisin kotiinsa vielä samana iltana.

– Myöhemmin illalla sain Eetun perheeltä kuvia perheen tytöstä ja kissasta sekä tunteikkaita kiitosviestejä. Yhdessä saamassani kuvassa tyttö pitää sylissään selällään nautiskelevaa Eetu-kissaa ja molemmat näyttävät olevan onnellisia, komisario kirjoittaa.

– Olin onnellinen saadessani tehdä kollegoideni kanssa jotain sellaista, joka teki Eetun perheen onnelliseksi. Onnellisuutta oli nähdä kuvassa tyttö rakkaan kissansa kanssa ja saada ottaa vastaan perheen terveiset.