Pettämisskandaali sai uuden käänteen – prinssi William palkkasi lakimiehet hiljentämään median

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Viihdelehdet ympäri maailmaa ovat uutisoineet brittihovissa jylläävästä pettämisskandaalista. Prinssi Williamin on kerrottu pettäneen vaimoaan Kate Middletonia heidän perhetuttunsa ja hyvän ystävänsä Rose Hanburyn kanssa. Skandaali ei sovi kuninkaallisille.

Ensin prinssi William palkkasi journalistiystävänsä Richard Kayn kirjoittamaan pettämishuhut kumoavan artikkelin. Sitten tuleva kuningas turvautui lakiin ja juristien laatimaan vaatimukseen lopettaa asiaton uutisointi prinssi Williamin yksityiselämästä. Harbottle and Lewis -nimisen lakifirman asianajajat vetoavat Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen kahdeksanteen artiklaan.

The Daily Beast -lehti sanoo, että kuninkaalliset ovat nyt ampuneet itseään jalkaan ottaessaan soppaan mukaan asianajajia. Monet arvelevat, että pian joku kuninkaallisen pariskunnan lähipiiristä astuu julkisuuteen ja paljastaa kaiken. Kriisiviestinnän ensimmäinen sääntö on: ”Ole rehellinen”.

Kate ja Rose ovat olleet sydänystäviä, kunnes yhtäkkiä prinssin vaimon kerrottiin panneen välit poikki kaveriinsa. Äskettäin In Touch-lehden kerrottiin saaneen käsiinsä varmaa tietoa siitä, että prinssi William on pettänyt Kate Middletonia. Uskottomuus on tapahtunut naisen odottaessa pariskunnan kolmatta lasta, vuosi sitten syntynyttä prinssi Louisia.