Trump unohti oman isänsä synnyinmaan – asiantuntija huolissaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Donald Trumpin tuore moka on herättänyt huolta hänen terveydentilastaan. Yhdysvaltojen presidentissä on jopa väitetty esiintyvän merkkejä muistisairaudesta.

Trump herätti taannoin ihmetystä tavatessaan NATOn pääsihteeri Jens Stoltenbergin. Hän kertoi isänsä Fred Trumpin syntyneen Saksassa, vaikka tämä syntyi todellisuudessa New Yorkin Bronxissa. Sen sijaan presidentin isoisä Frederick Trump syntyi nykyisessä Saksassa.

Kyseessä ei ole presidentin ainoa erikoinen virhe öyhyen ajan sisään. Maaliskussa hän kutsui Applen toimitusjohtaja Tim Cookia Tim Appleksi. Viime vuonna hän puhui Kalifornian metsäpaloissa tuhoja kärsineestä Paradisen kaupunngista nimellä Pleasure.

Psykologi John Gartner kirjoittaa USA Today -lehdelle presidentin käytöksen ja toistuvan asioiden unohtelun, kuten ihmisten ja sukupolvien sekoittamisen toisiinsa, voivan olla merkkejä dementiasta. Hän varoittaa presidentin muistivaikeuksien vaikuttaneen pahentuneen vuoden aikana. Psykologin mukaan amerikkalisten olisikin oikeus tietää, kärsiikö heidän presidenttinsä mahdollisesta muistisairaudesta.