Kätevä vinkki ulkomaille – näin pelästytät taskuvarkaat

Matkailu · Terhi Piiroinen

Pariisista on levinnyt myös muihin Euroopan suurkaupunkeihin tapa, jossa taskuvarkaat pysäyttävät nimilistan kanssa. Ideana on, että henkilö panee nimensä johonkin tekaistuun hyväntekeväisyyskohteeseen. Sillä aikaa hänen taskuistaan tai käsilaukustaan varastetaan tavaraa.

Taskuvarkaat vievät ihmisten arvotavaraa taitavasti ja huomaamattomasti. Takataskussa pilkottava puhelin tai lompakko ovat helppoja kohteita. Yleensä taskuvarkaat liikkuvat koplana, jossa yksi pyytää nimeä listaan ja muut varastavat tavarat.

Nettiin on jälleen julkaistu video, jolla nainen pyytää turisteilta nimikirjoitusta listaan. Mies päättää kuitenkin kuvata naista puhelimella. Nainen pelästyy, lähtee pois ja näyttää kameralle keskisormea. Tämä todistaa, että jos hänellä olisi ollut rehelliset aikeet, ei kuvaaminen olisi häirinnyt. Toisin sanoen: Kuvaa taskuvarkaita, niin ne pötkivät pakoon.