Papua-Uusi-Guineassa ongelma – miehet suurentavat sukuelimiään pistoksilla

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Papua-Uusi-Guinean lääkintäviranomaiset ovat ilmaisseet huolensa miesten kotikutoisia peniksen suurennuspistoksia kohtaan. Maan kansalaiset ovat ruiskuttaneet sukuelimiinsä silikonia ja kookosöljyä.

Viranomaisten tietoon on tullut kahden vuoden aikana 500 tapausta, joissa miehet ovat yrittäneet suurentaa penistään erilaisten pistosten avulla. Nuorin ruiskuttajista on ollut 16-vuotias. Omatoimiset suurennustoimenpiteet ovat johtaneet jopa leikkauksiin.

Osa miehistä ei pysty enää koskaan harrastamaan seksiä operaation jälkeen, The Guardian raportoi.

Lääkäreiden mukaan miehille tulee usein myös virtsaamisongelmia turvotuksen vuoksi. Tiedossa ei ole, kuinka moni papuauusiguinealainen oikeasti on ottanut pistoksia, sillä lääkärit ovat kirjanneet ainoastaan vastaanotolle ongelmien vuoksi hakeutuneet miehet. Viranomaiset selvittävät, ovatko sairaanhoitajat osallistuneet pistosten antamiseen vapaa-ajallaan lisätienestiä saadakseen.