Uhanalainen kilpikonna muni kiitoradalle – surullinen kuva leviää

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Malediiveillä todistettiin taannoin maailman tilasta kielivää surullista näkyä. Muniaan entiselle hiekkarannalle laskemaan tullut kilpikonna oli kohdannut karun yllätyksen.

Malediiveillä sijaitseva Maafarun saari on ollut suosittu pesimispaikka kilpikonnille. Eläimillä on tapana laskea munansa vuosi toisensa jälkeen samaan paikkaan. Tiistaina Maafarulle ilmestyi munimaan uhanalainen liemikilpikonna. Entinen hiekkaranta oli kuitenkin muutettu uuden lentokentän kiitoradaksi.

Rakennustöistä huolimatta kilpikonnat nousevat edelleen merestä Maafarulle munimistarkoituksissa. Independent-lehden mukaan Twitterissä levinneen kuvan kilpikonnan on kerrottu voivan huono-onnisista olosuhteista huolimatta hyvin, ja paikalliset asukkaat avustivat sen takaisin mereen.