Fazer luopuu häkkikananmunista: ”Tämä on merkittävä päätös”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Fazer on ilmoittanut luopuvansa häkkikananmunista vuoteen 2024 mennessä. Päätös tulee voimaan yrityksen kaikissa toimintamaissa. Fazer kertoo pyrkivänsä toiminaan raaka-ainehankinnoissaan täysin vastuullisesti. Yrityksen vastuullisuusstrategiassa eläinten hyvinvointi on nostettu omaksi kokonaisuudekseen.

– Tämä on merkittävä päätös. Miljoonien kanojen olot paranevat Pohjoismaissa ja Baltiassa. Kansainvälisesti toimiva Fazer näyttää nyt esimerkkiä vastuullisuustoiminnassa, kertoo Juhis Ranta, Oikeutta eläimille -kampanjapäällikkö.

Sitoumus kattaa yrityksen kaikki liiketoiminta-alueet leipomoista ravintolapalveluihin ja makeisiin sekä kaikki toimintamaat. Fazerin tavoite on saavuttaa 100 prosentin taso häkkimunista luopumisessa vuoteen 2024 mennessä. Aikataulu koskee Pohjoismaita ja Baltian maita. Venäjän osalta aikataulu tarkentuu tämän vuoden aikana.

– Olen tyytyväinen siihen, miten keskustelumme sitoumuksen saavuttamiseksi on edennyt. Kannustan Fazeria asettamaan yhtä kunnianhimoiset tavoitteet myös Venäjän toimintojensa osalta. Kirittäminen ja sparraaminen eläinkysymyksissä jatkuu, sanoo Ranta.

Oikeutta eläimille tekee kampanjaa, joka kannustaa yrityksiä luopumaan häkkikananmunista. Lukuisat yrityksen niin Suomessa kuin maailmalla ovat jo luopuneet tai luopuvat siirtymäajalla häkkikananmunista. Suomessa Fazerin lisäksi esimerkiksi KotiPizza, R-kioski ja Lidl ovat luopuneet häkkikananmunista.

Oikeutta eläimille on vuonna 1995 perustettu eläinoikeusjärjestö. Järjestön julkaisemat salakuvat ja videot eläintuotantotiloilta ovat herättäneet huomiota mediassa ympäri maailman. Häkkikananmunantuotannon vastaista kampanjaa järjestö on tehnyt vuodesta 2017.