13 sarvikuonoa tappaneille salametsästäjille rajut vankeustuomiot

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Sarvikuonoja elää maapallolla enää viisi lajia, joista neljä on luokiteltu uhanalaiseksi. Sarvikuonojen suurin uhka on salametsästys niiden sarvien vuoksi. Nyt salametsästysjengi on tuomittu ennätyspitkiin vankeusrangaistuksiin Etelä-Afrikassa.

Etelä-Afrikan poliisi pidätti 43-vuotiaan Forget Ndlovun, 41-vuotiaan Jabulani Ndlovun ja 40-vuotiaan Sikhumbuzo Ndlovun osana salaista Operation Full Moonia, jonka tarkoituksena oli saada kiinni salametsästäjiä. Miesten epäillään tappaneen ainakin kymmenen harvinaista sarvikuonoa. Osa sarvikuonoista on jätetty kitumaan sarven irti leikkaamisen jälkeen tuskallisen hitaaseen kuolemaan.

Miehet syyllistyivät yhteensä yli 55 rikokseen ja heidän yhteistuomionsa pituus oli 500 vuotta. Oikeudenkäynti kesti kolme vuotta. Jokainen miehistä viettää vankilassa Etelä-Afrikan maksimituomiomäärän, eli 25 vuotta, Roaring Earth uutisoi.