Salma Hayekin mieheltä 100 miljoonaa euroa Notre Damen korjaamiseen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ranskassa ja ympäri maailmaa surraan parhaillaan Pariisissa sijaitsevan Notre Damen katedraalin tulipaloa, joka tuhosi mittaamattoman arvokkaan rakennuksen lähes täysin. Nyt apuun on astunut odottamaton taho, sillä näyttelijätär Salma Hayekin aviomies Francois-Henri Pinault lahjoittaa 100 miljoonaa euroa katedraalin korjaamiseen.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron kertoi kansalaisille, että aikoinaan 200 vuotta rakennettu Notre Dame tullaan rakentamaan uudelleen ja että siihen kerätään rahaa julkisesti. Miljardööri Pinault oli ensimmäinen suuren summan keräykseen luvannut. Hän on ansainnut valtavan omaisuutensa isänsä perustamalla luksusmerkkejä omistavalla yrityksellä.

Tuhoisan tulipalon syttymissyytä tutkitaan parhaillaan. Verkossa levisi eilen illalla ja viime yönä valtava määrä pariisilaisten kuvaamia videoita ja kuvia palopaikalta. Tunnelma paikan päällä oli todella surullinen, sillä kyse oli yhdestä koko maan suurimmista nähtävyyksistä.