Sony lanseeraa Playstation 5 -konsolin – tässä ensimmäiset tiedot

Digi Pelit · Tim Isokivi

Sonyn on tiedetty jo joidenkin vuosien ajan suunnittelevan seuraajaa Playstation 4 -konsolille. Nyt Playstationin pääarkkitehti Mark Cerny on paljastanut ensimmäiset yksityiskohdat tulevasta laitteesta.

Playstation 5 tulee tukemaan huipputerävää 8K-tarkkuusluokan grafiikkaa. Laitteen teho on peräisin kolmannen sukupolven AMD Ryzen -suorittimista. Perinteisen kovalevyn tilalla on nyt aikaisempaa lyhyemmät latausajat takaava puolijohdelevy.

Uusi AMD-siru puolestaan mahdollistaa 3D-äänentoiston, jonka kerrotaan tekevän pelaamisesta mukaansatempaavampaa niin television kaiuttimien kuin kuulokkeidenkin kautta. Playstation 5 tulee olemaan taaksepäin yhteensopiva. Tämän ansiosta sillä voi pelata myös Playstation 4:n pelejä.

Uuden sukupolven konsoli on myös yhteensopiva Sonyn PSVR-virtuaalikypärän kanssa. Cerny ei toistaiseksi paljastanut Wired-lehdelle, milloin Playstation 5 saapuu kauppoihin. Sen on kuitenkin huhuttu ilmestyvän vuoden 2020 puolivälin paikkeilla.