Notre Damen jälleenrakennuksessa ongelma – Ranskassa ei ole tarpeeksi suuria puita

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pariisin Notre Damen katedraali kärsi mittavista vahingoista maanantaina alkaneessa tulipalossa. Ranskan presidentti Emmanuel Macron julisti maan rakentavan UNESCOn suojeleman kirkon uudelleen viiden vuoden sisään.

Notre Damen jälleenrakennukseen saattaa kuitenkin liittyä yllättävä ongelma. Sen palaneita rakenteita korvaamaan ei enää löydy tarpeeksi suuria puita, ainakaan Ranskasta.

Fondation du Patrimoine -jyväntekeväisyysjärjestön Bertrand de Feydeaun mukaan Notre Damen puukattoon käytettiin aarniometsästä peräisin olevaa tammea. Viimeiset yhtä suurista puista kaadettiin Ranskassa 1200-luvulla.

De Feydeau kertoo Associated Press -uutistoimistolle, että katon uudelleenrakentamisessa täytyy käyttää nykyaikaista tekniikkaa. Lukuisat tahot, kuten miljardöörit Francois Pinault ja Bernard Arnault sekä teknologiajätti Apple ovat ilmoittaneet lahjoittavansa rahaa katedraalin kunnostustöihin.