Suomen Naisleijonille maksetaan kultabonukset – hopeamitalista huolimatta

Urheilu Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen Naisleijonilta riistettiin sunnuntai-iltana jääkiekon MM-kulta videotuomarin karmaisevalla virheellä. Eilen suomalaissyntyinen liikemies Thomas Zilliacus kertoi järjestävänsä toukokuussa Naisleijonille kultajuhlat, vaikka virallisesti mitalit olivat hopeisia.

Suomalaiset ottivat tiedon kultajuhlista vastaan innostuneesti, mutta Suomen Jääkiekkoliitto ei innostunut mestaruusjuhlista. Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen ilmoitti Helsingin Sanomille, että liitto haluaa olla mukana vain hopeajuhlissa, mutta ei mestaruusjuhlissa. Syyksi Nurminen kertoo virallisen tuloksen kunnioittamisen. Tieto otettiin vastaan tyrmistyneenä.

Nyt ääni kellossa on muuttunut, sillä jääkiekkoliitto on ilmoittanut Naisleijonien saavan kultabonukset hopeabonusten sijaan. Pelaajat saavat näin ollen 5.000 euron hopeabonuksen sijaan 7.000 euron kultabonuksen.

– Kunnioitamme MM-kisojen lopputulosta samalla tiedostaen, että Naisleijonat oli MM-kotikisoissa todella lähellä historiallista MM-kultaa. Haluammekin palkita pelaajat tästä loistavasta suorituksesta. Uskon, että monen suomalaisen sydämessä Naisleijonat voitti MM-turnauksen, vaikka virallinen tulostaulukko toista kertookin, jääkiekkoliitto kommentoi.