Sukupuuttoon kuolleeksi luultu kasvi löytyi – drone kuvasi vuorenrinteellä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kauko-ohjatut miehittämättömät lennokit, niin sanotut dronet, ovat yleistyneet nopeasti ja saaneet aikaan monenlaisia uusia ideoita. Niiden avulla on helppo päästä esimerkiksi tutkimaan paikkoja, joihin ihmiset eivät pääse ja joiden tutkimiseen lentokoneet ja helikopterit ovat liian järeitä.

Nyt Havaijilla tutkijat ovat kuvanneet dronella jyrkkää vuorenrinnettä ja löytäneet sieltä erään äärimmäisen harvinaisen kasvin. Kyseessä oli mullistava löytö, koska tähän mennessä sen uskottiin olevan kuollut sukupuuttoon.

Kauain saarelta löydetty Hibiscadelphus Woodii kasvaa pystysuoralla seinämällä, jonne ihmiset eivät pääse kiipeämään. Tutkijat ovat selvittäneet seinämän kasvistoa jo parin vuoden ajan ilmasta käsin. Edellisen kerran Hibiscadelphus Woodii havaittiin vuonna 2009. Ensikerran se havaittiin vuonna 1991 saman laakson alueella.