Massiivinen helleaalto iskee Eurooppaan – jopa 28 astetta ensi viikolla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa ja lähes koko Pohjois-Euroopassa on saatu nauttia viime päivinä poikeuksellisen lämpimästä säästä, mutta meteorologien mukaan tämä on ollut vasta alkua. Britanniaan nimittäin ennustetaan ensi viikolla ennätyksellisiä keväthelteitä.

Samaan aikaan kun Espanjassa ja sen Baleaarien saarilla hytistään kylmästä, etenee Portugalista Britannian kautta Skandinaviaan poikkeuksellisen lämmin ilmavirtaus, joka voi ennusteiden mukaan tuoda Britanniaan ensi viikolla jopa 28 asteen helteitä. Se tarkoittaisi vuodesta 1841 alkaneen mittaushistorian kuumimpia lämpötiloja huhtikuun loppuun.

Helleaalto vaikuttaa Britanniaan jo nyt, sillä maassa on tänään mitattu 25 asteen helteitä. Ennusteiden mukaan sää lämpenisi maanantaina ja tiistaina entisestään. Uutinen on mukava yllätys pääsiäislomiaan viettäville kymmenille miljoonille briteille. Varsinkin Etelä-Britannian rantakaupunkien asukkaat ja vierailijat saavat nauttia ennätyshelteistä.