Nunnat ryhtyivät kasvattamaan kannabista – tienaavat nyt miljoonia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kannabiksen lääke- ja viihdekäyttö on laillistettu nykyisin jo koko Kanadassa sekä lukuisissa Yhdysvaltojen osavaltioissa. Samalla kannabiksen bisnes on siirtynyt rikollisjärjestöjen käsistä tarkoin valvotuille yrityksille.

Kannabisliiketoiminta on kasvanut Pohjois-Amerikassa parissa vuodessa suureksi teollisuuden haaraksi. Eräs alan menestyjistä on Yhdysvaltojen Kaliforniassa toimiva Sisters Of The Valley, jonka nunnat perustivat jo vuonna 2011. Sittemmin yritys on tuottanut miljoonia dollareita tuottamalla kannabista ja myymällä kannabistuotteita.

Merced County alueella toimiva Sisters Of The Valley tulee pian olemaan tunnetumpi kuin koskaan, sillä brittiläinen tuotantoyhtiö on tehnyt siitä Breaking Habits -dokumenttielokuvan. Se saa ensi-iltansa kansainvälisenä kannabispäivänä 4/20, eli tänään 20. huhtikuuta. Yksi dokumentin tähdistä on 60-vuotias sisar Kate Meeusen, joka vaihtoi johtajauransa kannabisviljelyyn.

– Se on upea terveellinen kasvi. On hienoa nähdä miten maailma on viimein avautumassa ajatukselle, että kannabis voi olla vaarallisen huumeen sijaan lääkettä. Alkoholistien auttamisessa kannabiksella on parempi onnistumisprosentti kuin AA-kerholla, Kate Meeusen kertoo.