Lumoava video: Näin jättimäinen luksusristeilijä valmistetaan – kuin valtava palapeli

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomi tunnetaan merenkulkualalla laadukkaiden jättiristeilijöiden valmistusmaana, mutta toki niitä tehdään myös muualla maailmassa. Nyt Meyer Werft -telakka on julkaissut havainnollisen ja jopa lumoavan videon siitä miten jättimäinen luksusristeilijä Spectrum of the Seas valmistuu alusta loppuun saakka.

Videolla nähdään miten laivan yläkerrosten osia tehdään kerrostalon kokoisina valmiina moduuleina, jotka nostetaan nosturien avulla paikoilleen viimeistelyä varten.

Spectrum of the Seas on Royal Caribbean -varustamon Quantum-luokan neljäs risteilijä. Se tulee risteilemään Aasian vesillä tämän vuoden kesäkuusta alkaen. Aluksen kotisatama on Shanghai ja siihen mahtuu kerralla 4246 matkustajaa ja 1551 miehistön jäsentä.