Suomalainen elokuva valittu Cannesin kilpailusarjaan

Elokuvat Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Jussi-palkitun J-P Valkeapään tuore elokuva on valittu merkittävän elokuvatapahtuman kilpailusarjaan. Koirat eivät käytä housuja kilpailee Cannesin Director’s Fortnight -sarjassa.

Elokuva kertoo kuolleeseen vaimoonsa yllättävän yhteyden löytävästä Juhasta. Sen päärooleissa nähdään Kirsta Kosonen ja Pekka Strang. Valkeapään aikaisempia elokuvia ovat Muukalaiset ja neljä Jussi-palkintoa muun muassa parhaan elokuvan kategoriasta voittanut He ovat paenneet.

Koirat eivät käytä housuja on ensimmäinen Director’s Fortnight -sarjassa kilpaileva suomalaiselokuva 25 vuoteen. Edellinen oli Aki Kaurismäen Pidä huivistasi kiinni, Tatjana. Se oli mukana kilpasarjassa vuonna 1994.

Director’s Fortnightissä kilpailevat nimikkeet edustavat virallisia kilpailusarjoja marginaalisempaa, rohkeampaa ja kokeilevampaa elokuvaa. Viime vuonna sen voitti Gaspar Noen kohua herättänyt psykologinen kauhuelokuva Climax.