Miesveron käyttöön ottanut vegaanikahvila lopettaa – veloitti miehiltä 18 % naisia enemmän

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme elokuussa 2017 Australian Melbournessa sijaitsevasta The Handsome Her –vegaanikahvilasta, joka otti käyttöön 18 prosentin miesveron. Miehet joutuivat maksamaan ostoksistaan lähes viidenneksen enemmän kuin hintalapussa luki. Miesvero tyrmättiin somessa suoralta kädeltä.

Kahvila kertoi haluavansa lisätä miesverolla tasa-arvoa, mutta nyt se on kuitenkin ajautunut konkurssiin. Viheraktivisti Alex O’Brienin kahvila sulkee ovensa lopullisesti 28. huhtikuuta toimittuaan noin kahden vuoden ajan. Kahvilaa on koko toimintansa ajan syytetty epätasa-arvosta ja miesten syrjinnästä.

Ilmoituksessaan yrittäjä viittaa kahvilansa saamaan kritiikkiin. Hän väittää yrittäneensä edistää tasa-arvoa, mutta joutuneensa lopulta internetin nyrkkeilysäkiksi. Sosiaalisessa mediassa O’Brienille on muistutettu, että tasa-arvon pitäisi toimia molempiin suuntiin, jos sen halutaan olevan tasa-arvoa. Lisäksi eräs kommentoinut totesi, että merkittävän asiakaskunnan karkottaminen kahvilasta ei yleensä tee hyvää bisnekselle.