Poista nämä sovellukset puhelimestasi – Google poisti jo sovelluskaupastaan

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Älypuhelinten aikakaudella kuluttajia vaanivat monet vaarat, kuten muun muassa käyttäjän tekemisiä ja tietoja urkkivat sovellukset. Niitä on ollut viime vuosina jaossa erityisesti Android-puhelimiin, eli Googlen Play-kaupassa. Taannoin uutisoitiin, että Google joutui poistamaan vuonna 2017 jakelusta huimat 700.000 sovellusta.

Äskettäin Google ilmoitti sovellusten tekijöille, ettei se enää salli sovelluksia, joiden käyttö edellyttää puhelimen tekstiviestien ja puhelujen lokitietoihin pääsyn. Nyt Buzzfeed uutisoi Googlen tuoreimmasta siivousoperaatiosta, jossa jakelusta poistettiin jälleen lukuisia epäilyttäviä sovelluksia.

Tällä kertaa jakelusta poistettiin kiinalaisen DO Globalin tuottamat Selfie Camera, Total Cleaner, Smart Cooler, RAM Master, AIO Flashlight ja Omni Cleaner -sovellukset.

Tuoreimmasta käänteestä uutisoineen Gizmodon mukaan poistettuja sovelluksia on ladattu yli 90 miljoonaa kertaa ja niistä suosituinta Selfie Cameraa yksin peräti 50 miljoonaa kertaa. Käyttäjien tulee nyt poistaa sovellus laitteistaan itse. Nämä kuusi sovellusta jäivät kiinni mainoshuijauksista.