Kodista löytynyt hämähäkki hämmästyttää – kuin sushi tai avaruusolio!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailmalta löytyy yli 40 000 erilaista tunnettua hämähäkkilajia. Niiden ulkonäkö ja elintavat vaihtelevat melkoisesti, ja joukkoon mahtuukin toinen toistaan kummallisemman näköisiä otuksia. Australian Sydneyssä asuva William Williamson törmäsi kotonaan merkillisen näköiseen ötökkään.

Rappusilla istui vaalea hämähäkki, jossa oli vihreitä, oransseja ja mustia pisteitä. Williamson jakoi kuvan hämähäkistä Facebookissa. Ihmiset vertasivat otuksen ulkonäköä muun muassa sushiin ja avaruusolioon.

Ötökkä tunnistettiin ordgarius magnificus -lajiksi, jonka nimi on vapaasti suomennettuna suurenmoinen hämähäkki. Erikoisesta ulkonäöstään huolimatta laji on ihmiselle vaaraton ja loistava apu puutarhojen tuholaisten torjunnassa.