Simpanssi somettaa kuin vanha tekijä – tähänkö on nyt tultu?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ihmisten ja simpanssien erot ovat pienempiä kuin moni osaisi kuvitellakaan. Tuoreen videon perusteella apinat viihtyvät älypuhelintenkin äärellä siinä missä ihmiset. Viraalina levinneellä videolla tavataan simpanssi varsin ihmismäisessä puuhassa.

Eläin selailee älypuhelimella Instagramin syötettä kuin vanha tekijä. Video jaettiin eläinsuoja T.I.G.E.R.S.:in johtajan Instagram-tilillä.

Video on kerännyt kritiikkiä apinoita tutkivien primatologien taholta. Syynä ei ole niinkään apinan sometus vaan se, että simpanssi vaikuttaa olevan jonkun lemmikki. Useimmat primatologit ovat jyrkästi apinoiden lemmikkinä pitämistä vastaan.

– Simpanssit ovat erittäin huonoja lemmikkejä. Ne ovat älykkäitä ja sosiaalisia eläimiä joiden tarpeisiin on vaikeaa vastata, jopa hyvätasoisissa eläinsuojissa, Kentin yliopiston tutkija Adriana Lowe kertoo Motherboard-sivustolle.