Yhdysvaltojen osavaltio harkitsee kuolemanrangaistusta ampumalla

Ohhoh! · Tim Isokivi

Kuolemanrangaistus on edelleen käytössä 31 Yhdysvaltojen osavaltiossa. Teloittaminen suoritetaan usein nykyään ruiskuttamalla tuomittuun myrkyllistä kemikaalia. South Carolinan osavaltio suunnittelee palaavansa teloitustavoissa takaisin vanhanaikaisiin keinoihin.

Osavaltion senaattorit ovat käsitelleet lakiehdotusta, joka sallisi teloitukset sähkötuolilla ja ampumalla. Lakiehdotuksen syynä on kuolemantuomioissa käytettävien kemikaalien loppuminen vankiloista. Viranomaiset eivät tiedä, koska niitä saadaan lisää. Parhaillaan kuolemanrangaistusta odottaa South Carolinassa 29 vankia.

Yhdysvalloissa suoritettiin Metro-lehden mukaan viime vuonna 25 kuolemanrangaistusta. Tuomion toteuttaminen ampumalla on laillista Mississippissä, Oklahomassa ja Utahissa, mikäli myrkkyruisketta ei ole saatavilla.