Alkuperäinen Chewbacca-näyttelijä Peter Mayhew on kuollut

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Star Wars -elokuvissa Chewbaccaa näytellyt Peter Mayhew on kuollut. Brittiläinen tähti oli menehtyessään 74-vuotias. Mayhew kuoli 30. huhtikuuta kotonaan Texasissa perheensä ympäröimänä.

Hänen tarkkaa kuolinsyytä ei ole kerrottu. Tähdelle pidetään virallinen muistotilaisuus joulukuussa 2019 järjestettävässä Empire Con -fanitapahtumassa. 2,18 metriä pitkä näyttelijä aloitti uransa Sinbad ja tiikerinsilmä -elokuvassa.

Hänet kiinnitettiin Star Wars -elokuvien karvaisen Chewbaccan rooliin pitkälti pituutensa ansiosta. Mayhew oli vielä Darth Vaderia esittänyttä liki kaksimetristä kehonrakentaja David Prowsea huomattavasti pidempi.

Vuonna 2013 polvileikkauksessa ollut Mayhew jatkoi Chewbaccan roolissa vielä Star Wars: The Force Awakens -elokuvassa. Sen jälkeen hahmoa on esittänyt suomalainen koripalloilija Joonas Suotamo. Mayhew työskenteli kuitenkin Chewbacca-konsulttina myös viimeisimmissä Star Wars -elokuvissa.