Kehonrakentajan suolet alkoivat kiertymään – syynä liika proteiini ruokavaliossa

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Vaikka monet vannovat runsasproteiinisen ruokavalion nimeen, voi sillä olla myös riskinsä. Tämän sai huomata Iso-Britannian Hullista kotoisin oleva kehonrakentaja, jolle runsasproteiininen ruokavalio oli koitua kohtaloksi karmivalla tavalla.

34-vuotias Sean Tierney oli juuri osallistunut ensimmäisiin kehonrakennuskilpailuihinsa, kun hän alkoi kärsimään pahoista vatsakivuista. Mies toimitettiin sairaalaan jossa lääkärit totesivat vaivojen johtuvan liiallisesta proteiinin ja liian vähäisestä kuitujen saamisesta.

Pian Tierneyn vaiva osoittautui luultua pahemmaksi. Lääkärit huomasivat hänen suoliensa alkaneen kiertyä mutkalle. Miehelle suoritettiin leikkaus, jossa suolisto käytännössä suoristettiin uudelleen.

Lääkäreiden mukaan Tierney oli onnekas, sillä hän ei joutunut käyttämään avannepussia. Miehen paino putosi lähes 13 kilolla sairaalahoidon aikana. Lääkärit kielsivät häneltä kuntosalilla käynnin ja raskaiden painojen nostamisen kuudeksi kuukaudeksi, uutisoi Metro.