Australian uudessa setelissä kirjoitusvirhe – painos 46 miljoonaa kappaletta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Australiassa on julkaistu uusi 50 dollarin seteli. Uutta rahaa ehdittiin painaa yhteensä 2,3 miljardin Australian dollarin arvosta, kunnes setelissä huomattiin kirjoitusvirhe. Setelit laskettiin liikkeelle jo viime vuonna.

Uudessa ja parannellussa Australian 50 dollarin setelissä on ominaisuuksia teknologiaa, joiden takia rahan väärentäminen on entistäkin vaikeampaa. Keltaisessa setelissä on toisella puolella maan parlamentin ensimmäisen naisjäsenen, Edith Cowanin kuva. Setelissä on myös hänen pitämänsä puuhen lause mikrotekstinä.

Mikrotekstissä on kirjoitusvirhe. Siinä lukee: ”It is a great responsibilty to be the only woman here, and I want to emphasise the necessity which exists for other women being here.” Responsibilty-sana tulisi kirjoittaa oikein responsibility. Virhe korjataan seuraavaan setelierään, The Guardian uutisoi.