Kirkon avustustyö hyödyntää väärennettyjä vaatteita – poistavat logon ja lahjoittavat apua tarvitseville

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Väärennettyjen tavaroiden bisnes rehottaa netissä, kun ihmiset kahmivat huippumerkkien halpoja kopioita kiinalaisista nettikaupoista. Yleensä väärennetyt tuotteet hävitetään niiden paljastettua.

Brittiläinen His Church on ryhtynyt muokkaamaan väärennettyjä vaatteita. Kirkon ompelimossa peitetään feikkimerkki uudella nimikoinnilla, jossa lukee HIS. Sen jälkeen vaatteet lahjoitetaan niitä tarvitseville.

Väärennettyjen vaatteiden hyödyntämistä on harjoitettu jo kymmenen vuoden ajan. Sinä aikana seurakunta on uudelleennimikoinut ja lahjoittanut eteenpäin vaatteita 50 miljoonan punnan arvosta. Kun väärennetyn vaatteen logo poistetaan, on se uudestaan laillinen käytettäväksi, BBC uutisoi.