Leikki kaukana – jojoilun maailmanmestari harjoittelee 8 tuntia päivittäin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Jojo on maailman vanhimpia leluja. Suomalaisiin koteihin se levisi vuonna 1991 syksyllä, kun kaupat ja kioskit ryhtyivät myymään limonadimerkeillä varustettuja jojo-leikkikaluja. Jokainen harjoitteli omalla lelullaan perusliikkeet, kuten koiran ulkoiluttamisen.

Amerikkalainen Gentry Stein on jojon käsittelyn maailmanmestari. Mies paljastaa, että ihastui lajiin sen helpon harrastettavuuden vuoksi. Jojo kulkee aina mukana ja se mahtuu taskuun. Sen käsittelyä on mahdollista harjoitella lähes missä tahansa.

Jojon käsittely vaatii ammattilaistasolla runsaasti harjoittelutunteja, ja Stein paljastaa treenaavansa 6-8 tuntia joka päivä. Harjoitteluun kuuluu myös ohjelmanumeroiden suunnitteleminen kilpailuihin. Temppuja esitellään tuomaristolle musiikin tahdissa mahdollisimman näyttävään, mutta näppärältä vaikuttavaan tyyliin.