Massiivinen Queen-musikaali Suomeen – Saara Aalto pääroolissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yksi maailman menestyneimmistä musikaaleista, We Will Rock You, saa suomenkielisen ensi-iltansa Helsingissä huhtikuussa 2020. Maailmalla hyvin tunnettu suomalaistähti Saara Aalto on kiinnitetty musikaalin päärooliin Suomen Scaramouchena.

Musikaalin muissa päärooleissa nähdään hurmaavat Laura Voutilainen, Jussu Pöyhönen, Mikael Saari, Matti Leino, Jennie Storbacka ja Lauri Mikkola. Messukeskus Amfi -teatterin lavalla Laura Voutilainen tekee Killer Queenin roolin.

– Aalto tekee itselleen aivan uudenlaisen roolin sarkastisena ja kapinahenkisenä Scaramouchena, joka inhoaa kaikkea tyttömäistä. Voutilainen nähdään puolestaan herkullisessa roolissa Killer Queeninä, joka on ilkeämielinen yksinvaltias, oikea tyranni, musikaalin vastaava tuottaja Johan Storgård kertoo.

Queenin ikoniset kappaleet suomentaa Mariska, eli Anna Maria Rahikainen, ja suomenkielisestä musikaalista vastaa tietokirjailija ja kääntäjä Sanni Heinzmann. Puvustuksen suunnittelee muotisuunnittelija Teemu Muurimäki ja kapellimestarina toimii Kristian Nyman. Koreografi on ruotsalainen Gunilla Olsson-Karlsson. Suurmusikaalin ohjaa lukuisista elokuva- ja televisiorooleistaan sekä ohjauksistaan tunnettu Maria Sid.