Rekkakuskin refleksit pelastivat – hurja läheltä piti -tilanne videolle

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

New Mexicossa on tapahtunut onnettomuus, jossa olisi voinut käydä vielä kohtalokkaammin ilman ammattikuljettajan äärimmäisen nopeaa reagointikykyä tilanteeseen. Rekka ehti väistää kolaritilanteen täpärästi.

Santa Rosassa maaliskuun lopulla kuvatulla videolla näkee, kuinka moottoritien vasemmalla kaistalla kulkeva henkilöauto jarruttaa äkillisesti. Syynä on edessä tapahtunut kahden rekan peräänajo. Kojelautakameralla varustettu rekka on vaarassa ajaa samaan sumaan.

Kuljettaja tajuaa tilanteen nopeasti ja ehtii ohjata raskaan kulkuneuvonsa vasemmalle kaistalle. Henkilöauto ehtii myös jarruttaa juuri sen verran, että rekka mahtuu kulkemaan sen edestä kovalla nopeudella. Video osoittaa hyvin, miksi ihmisten kannattaa olla tarkkaavaisia ja hereillä liikenteessä.