Tarjoilijan kallis moka – asiakas joi 5 000 euron viinipullon

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Manchesterilaiseen pihviravintolaan illalliselle saapunut henkilö oli tilannut ruokansa kanssa nautittavaksi pullon Chateau Pichon Longueville Comtesse de Lalande 2001 -viiniä. Pullon hinnaksi oli merkitty noin 300 euroa. Tämä ei kuitenkaan ollut ravintolan kallein viinipullo.

Tarjoilija oli nimittäin napannut hyllystä vahingossa niin ikään vuoden 2001 viiniä, mutta Chateau le Pin Pomerolia. Viini on merkitty ruokalistalle viiniharvinaisuuksien joukkoon. Yhden pullon hinta on 4.500 puntaa, eli noin 5.150 euroa.

Manchester Evening Newsin mukaan asiakas nautti ruokansa ja juomansa autuaan tietämättömänä viinin todellisesta arvosta. Kömmähdys huomattiin vasta myöhemmin. Hawksmoor-ravintola twiittasi asiasta huvittunein sanakääntein ja lohdutteli tarjoilijaa, että virheitä sattuu kaikille.