Euroviisujen pisteidenlaskussa nolo virhe – tuloslista meni uusiksi!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Viime lauantaina Tel Avivissa järjestetyt Euroviisut ovat jälleen tapetilla mediassa. Nyt kohua herättää ilmi käynyt moka pisteidenlaskussa. Euroviisujen järjestäjä, Euroopan yleisradioliitto EBU paljasti käyttäneensä väärää yhdistettyä tulosta viisuiltana.

Valko-Venäjän raadin antamat pisteet oli nimittäin luettu väärin päin. Mokan paljastumisen myötä tuloslista on mennyt uusiksi. Neljän kärki säilyi muuttumattomana, mutta Norja putosi alkuperäiseltä viidenneltä paikalta kuudenneksi. Aikaisemmin kuudennella sijalla ollut Ruotsi nousi vastaavasti sijalle viisi.

Valko-Venäjän kappaleen tuottanut Viktor Dobrysh suunnittelee nostavansa mokan vuoksi oikeustoimet EBUa vastaan. Eurovoix-sivuston mukaan mies kertoo mokan vahingoittaneen Venäjän ja Valko-Venäjän suhteita ja tehneen hänestä Venäjän vihollisen. Virheellisten tulosten perusteella hän ei olisi antanut Venäjälle yhtään pistettä.