Suomalainen nettihuijari kiinni – uhreja ainakin Helsingissä, Turussa ja Tampereella

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Netin osto- ja myyntipalstoilla myyjiä huijannutta miestä epäillään yli 20 petoksesta ja väärennyksestä. Noin kolmekymppinen mies oli tehtaillut petossarjan viime vuoden lopulla ja tämän vuoden alkupuolella. Poliisin suorittaman esitutkinnan mukaan epäillyn miehen huijauksen uhrit ovat Helsingistä, Vantaalta, Porvoosta, Turusta ja Tampereelta.

– Eri tekaistuilla nimillä esiintynyt epäilty oli tarjoutunut ostamaan netin markkinapaikoilla Torissa ja Facebookissa myytävänä olleita tuotteita, kuten älypuhelimia, kelloja ja tietokoneita. Kaupoista sovittaessa mies oli halunnut maksaa tuotteet tilisiirrolla ja kertonut, että hänen veljensä tulee noutamaan tuotteet myyjältä, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Hannu Kortelainen.

– Epäilty lähetti tuotteiden myyjille kuvan väärennetystä maksukuitista tai tilisiirrosta. Hän kävi tosiasiassa itse noutamassa tuotteet myyjiltä, Kortelainen jatkaa.

Huijarin uhreille aiheutui rikoksista taloudellista tappiota huijattujen ja maksamatta jääneiden tuotteiden takia muutamia satoja euroja kullekin. Poliisi muistuttaa, että tuotteita netin markkinapaikoilla myytäessä ei kannata luottaa pelkkään valokuvaan maksukuitista. Ennen omaisuuden luovuttamista kannattaa varmistaa omalta pankkitililtä, että luvattu maksusuoritus on myös kirjautunut tilille.