Iske seuraava ihastuksesi kahvilasta – näillä vinkeillä onnistut

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Osa ihmisistä on totaalisen kyllästynyt deittailukulttuuriin, mikä elää pääasiassa erilaisten puhelinsovellusten varassa. Rakkauden voi kuitenkin löytää myös vanhanaikaisia tapoja käyttäen, kuten kahvilasta iskemällä.

Kahvilakulttuuri on muuttunut viime vuosina siten, että ihmiset haluavat panostaa juomaansa kahviin ja siihen, että ympäristö on viihtyisä. Kahviloista on tullut yhä enemmän oleskelupaikkoja joko rentoutumista, seurustelua tai työntekoa varten. Kahviloissa näkee etätyötä tekeviä ja itsekseen kuumaa herkkujuomaa siemailevia ihmisiä.

The Secret Rules of Flirting -teoksen laatinut deittiekspertti Fran Greene kertoo Elite Dailylle, että samanhenkiset ihmiset kerääntyvät kahvilaympäristöön. Tällöin kannattaa rohkeasti flirttailla kiinnostavalle henkilölle. Kiinnitä huomiota hänen olemukseensa. Henkilön huomion voi saada esimerkiksi kommentoimalla hänen lukemaansa kirjaa, lippiksessä olevaa logoa tai tilaamaansa kahvia.

Yksi loistavista keinoista toisen henkilön huomion saamiseksi on kehu. Ei kannata olla lipevä tai valehdella, vaan yksinkertaisesti kehua hänen vaatetta, kenkiä tai esimerkiksi kampausta. Huomion voi kiinnittää myös itseensä pohtimalla ääneen, mitä kahvilasta kannattaisi tilata.

Parhaimman vaikutelman antaa hymyilemällä. Kiinnostavaa henkilöä voi katsoa suoraan silmiin, mutta ei kuitenkaan yli neljää sekuntia, jotta katsekontakti ei muutu kiusalliseksi tuijottamiseksi. Kun jää on murrettu, on keskustelua helpompi lähteä viemään eteenpäin ja huomata, onko toinen osapuoli ylipäätään kiinnostunut.