Poika saunoo -tähteä ei päästetty esiintymään kansanjuhlassa: ”Olin jo lavan takana”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen kolmatta jääkiekon maailmanmestaruutta juhlittiin eilen näyttävästi Helsingin Kaisaniemen puistossa, jonne oli saapunut poliisin arvion mukaan jopa 50.000 ihmistä ja tietenkin maajoukkue suoraan lentokentältä.

Kansanjuhlassa nähtiin esiintymässä myös useita artisteja Arttu Wiskarista, Nelli Matulasta ja Vesalasta JVG-parivaljakkoon. Yksi olennainen artisti oli kuitenkin joukosta poissa.

Moni ihmetteli miksi vuoden 2011 MM-kultajuhlissa supersuositun Poika saunoo -kiekkohitin esittänyt Poju ei noussut lavalle, vaikka hänen kappaleensa oli eilisissä juhlissa tärkeässä roolissa soiden siellä useaan kertaan. Stara otti nyt yhteyttä Pojuun, joka kertoi olleensa kyllä paikalla kansanjuhlassa, mutta kansanjuhlan järjestäjät päästäneet häntä esiintymään.

– Olimme valmiina lavan takana, kun JVG esiintyi. Kerroin olevani tulossa esiintymään, ja olimme käyttäneet koko päivän asian hoitamiseen eri tahojen kautta. Olin jo lavan takana valmiina esiintymään Suomen kansalle, Poju kertoo kansanjuhlan kulissien takaisista tapahtumista.

Poju ei ollut etukäteen sopinut mahdollisesta esiintymisestä, koska ei tavoittanut järjestäjiä useista yrityksistä huolimatta. Tunnetut jääkiekkovaikuttajat eivät saaneet vaikuttaa artistien valintoihin.

– Turvallisuuspäällikkö kävi vielä kysymässä joltain, mutta palasi pian kertomaan, että emme pääse sisään. Aistin, että kyseessä oli Emma Gaalan tavoin isojen levy-yhtiöiden näyttämö, jonne tuotiin vain omia artisteja promokeikalle, Poju ihmettelee.

– Kyseessä oli kuitenkin koko Suomen juhla, ja Poika saunoo -kappale soi parhaillaan joka paikassa. Ehkä joku tuntee nyt piston sydämessään. Olen onnellinen joukkueen puolesta. Tuskin he edes miettivät kenen siellä pitäisi olla esiintymässä.

Pojun jättihitti Poika saunoo on Suomen suosituin mestaruuskappale, sillä se nousi välittömästi maailmanmestaruuden jälkeen Spotifyn listaykköseksi, jossa se paistattelee edelleen.