WhatsApp pettää lupauksensa – onko edessä käyttäjäkato?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suosituimpiin pikaviestimiin lukeutuva WhatsApp ilmoitti alunperin, että sovelluksessa ei koskaan tulla näkemään mainoksia. Sittemmin Facebookin ostama viestipalvelu on nyt pettämässä käyttäjilleen antamansa lupauksen, sillä palvelu ryhtyy näyttämään mainoksia.

Techradar-verkkolehden mukaan Facebook on vahvistanut Hollannissa järjestetyssä Facebook Marketing Summit -tapahtumassa, että mainokset tulevat WhatsAppiin jo ensi vuonna palvelun uudistumisen myötä.

Tieto WhatsAppiin uuteen Stories-ominaisuuteen tulevista mainoksista levisi julkisuuteen Olivier Pontevillen Twitterissä julkistamien kuvien myötä, kun Facebook esitteli yleisölle omistamansa palvelun tulevia muutoksia. Esityksen perusteella Stories-ominaisuuteen on tulossa samankaltaisia koko ruudun valtaavia mainoksia kuin nyt on käytössä esimerkiksi Instagramin Stories-ominaisuudessa.

Monet käyttäjät ovat ottaneet tiedon WhatsAppiin tulevista mainoksista vastaan pettyneinä, ja parhaillaan somessa pohditaankin kuumeisesti mihin palveluun käyttäjät seuraavaksi siirtyvät. Yksi varteenotettavista vaihtoehdoista on Telegram, joka osallistui itsekin jo keskusteluun ja rohkaisi käyttäjiä aloittamaan palvelunsa käyttämisen jo nyt. Aika näyttää johtavatko WhatsAppin mainokset todellisuudessa käyttäjien siirtymiseen toisen palvelun käyttäjäksi.