Warner osti eturivin suomalaisräppäreitä julkaisevan levy-yhtiön – tuttu JVG:n ja Pyhimyksen levyistä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Niin eturivin hiphop-artisteja kuin marginaalisempiakin nimiä julkaissut Monsp Records on siirtynyt kansainvälisen levy-yhtiön omistukseen. Warner Music Group on ostanut Monspin. Yhtiön perusti vuonna 1997 Keijo Kiiskinen. Hän tulee jatkamaan Monspin toimitusjohtajana jatkossakin.

Warner Music Finlandin toimitusjohtaja Mark Fryn mukaan Monsp on julkaissut viimeisten 20 vuoden aikana suomen hiphop-skenen tärkeimpään lukeutuvaa musiikkia. Kiiskinen puolestaan kuvailee Warner Musicia Music Business Worldwide -sivuston mukaan täydelliseksi yhteistyökumppaniksi.

Monsp Records on julkaissut muun muassa JVG:n, Gasellien, Pyhimyksen, Reino Nordinin, Eevil Stöön ja Kuben levyjä. Vuonna 2011 yhtiölle myönnettiin opetus- ja kulttuuriministeriön Suomi-palkinto.