Banksy kävi Venetsiassa – tempaus sai heti poliisit liikkeelle

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Banksya voidaan pitää ehkäpä maailman tunnetuimpana katutaitelijana, jonka provosoivat graffitit, installaatiot ja maalaukset herättävät laajalti keskustelua ja niittävät suurta ihailua. Vieläpä mielenkiintoisemmaksi hänet tekee se, että vain harva tietää kuka Banksy-nimimerkin takana piilee.

Nyt hän on irvaillut Venetsiassa liikkuville risteilyaluksille ja siten myös turismille. Banksyn taideteos pystytettiin vilkkaalle kadulle muiden öljyvärimaalausten tapaan. Teoksen nimi on ”Venetsia öljynä”.

Teoksessa on monesta pienemmästä taulusta koottu isompi installaatio, joka muodostaa kuvan risteilyaluksesta. Ihmiset pysähtyivät katsomaan teosta kiinnostuneina. Lopulta paikalle tulivat viranomaiset ja teos jouduttiin poistamaan.