Naiset paljastavat tänään rintansa Helsingissä – tissiflashmob Hietaniemen uimarannalla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa suhtutuminen alastomuuteen vaihtelee merkittävästi ihmisestä ja paikasta riippuen, ja mikä on esimerkiksi etelän aurinkorannoilla normaalia tuokin Suomessa paikoin paikalle poliisit. Ainakin, kun on kyse naisten paljaista rinnoista. Siksi Helsingissä paljastetaan tänään rintoja oikein joukolla.

Tänään lauantaina Hietaniemen uimarannalla kello 12.00 järjestettävä tissiflashmob-tapahtuma sai alkunsa, kun uimavalvojat soittivat paikalle poliisit naisen oleskeltua alueella rinnat paljaana. Vastaavia Free the nipple -teemaan liittyviä tempauksia on levinnyt maailmalla jo useiden vuosien ajan. Iltalehden mukaan poliisi ei aio puuttua tällä kertaa paljaisiin rintoihin. Ennakkoon osallistujia veikataan olevan muutamia kymmeniä.

#FreeTheNipple -kampanjan luoja Micol Hebron on levittänyt sanomaansa monin tavoin. Hän on esimerkiksi rohkaissut naisia kulkemaan rinnat paljaana, mutta peittämään oman nänninsä miehen nänniä esittävällä kuvalla. Se on hänen mukaansa sosiaalisen median virallisesti hyväksymä. Kampanjointi on aiheuttanut paljon hilpeyttä verkossa ja monet julkkikset ovat ottaneet siihen kantaa. Kampanjaan voimakkaasti osallistuneita ovat muun muassa supermallit Bella Hadid ja Chrissy Teigen.